Thursday, 25 October 2012 14:53

Πληρωμή τόκων σε επιστροφές φόρου εισροών Φ.Π.Α. - Οκτώβριος 2012

Στις 19 Οκτωβρίου 2012, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε Νόμο σε σχέση με την καταβολή τόκων σε επιστροφές εισροών Φ.Π.Α. σε υποκείμενο στο φόρο πρόσωπο (υ.φ.π).

Υ.φ.π. που έχει υποβάλει αίτηση για επιστροφή φόρου εισροών Φ.Π.Α. και η αποπληρωμή έχει καθυστερήσει περισσότερο από τέσσερις (4) μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, θα λάβει το επιστρεπτέο ποσό μαζί με τόκο* που υπολογίζετε από την ημερομηνία παρόδου της περιόδου των τεσσάρων μηνών.

Το υ.φ.π. θα δικαιούται το επιστρεπτέο πόσο μαζί με τόκο εφόσον η καθυστέρηση στην αποπληρωμή δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα, πράξη ή παράλειψη του και η αποπληρωμή έχει καθυστερήσει περισσότερο από τέσσερις (4) μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Σε περίπτωση φορολογικού έλεγχου σχετικά με την υποβολή της αίτησης για επιστροφή, η περίοδος αποπληρωμής αυξάνεται από τέσσερις σε οκτώ μήνες.

Ο Νόμος τίθεται σε ισχύ τέσσερις μήνες μετά την δημοσίευση του στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας και αφόρα φορολογικές περιόδους μετά την ημερομηνία αυτή.

* Το επιτόκιο σήμερα είναι 5%.