Tuesday, 10 July 2012 08:43

Ενημέρωση για προσωρινή φορολογία 2012


Αγαπητοί πελάτες και συνεργάτες,

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, κάθε εταιρεία πρέπει να υπολογίσει το τελικό φορολογητέο εισόδημά της για το τρέχον έτος έως την 1η Αυγούστου και να πληρώσει τρεις ισόποσες δόσεις, με τον εκτιμώμενο φόρο στις ακόλουθες ημερομηνίες:

1. 1 Αυγούστου - τρέχοντος έτους
2. 30 Σεπτεμβρίου - τρέχοντος έτους
3. 31 Δεκεμβρίου - τρέχοντος έτους

Εφόσον η εταιρεία δεν υποβάλει την δήλωση Ε.Πρ. 6 και οι δραστηριότητές της έχουν ως αποτέλεσμα φορολογητέο κέρδος για το έτος, τότε η εταιρεία θα καταβάλει 10% επιπλέον φόρο συν τόκους (θα οδηγήσει σε ένα πραγματικό φορολογικό συντελεστή 11% αντί 10%). Επιπλέον, εάν ο εκτιμώμενος φόρος είναι χαμηλότερος από το 75% του πραγματικού φόρου, το επιπλέον 10% υπολογίζεται για τη διαφορά μεταξύ πραγματικού φόρου και του 75% του πραγματικού φόρου. Αν για παράδειγμα ο φόρος αρχικά εκτιμηθεί στα 1.000 ευρώ και η Εταιρεία καταβάλει τρεις ισόποσες δόσεις των 333.33 ευρώ, αλλά ο πραγματικός φόρος καταλήξει να είναι 1.500 ευρώ , τότε θα πληρωθεί επιπλέον φόρος [(1.500 * 75%) -1.000] * 10% = 12.5 ευρώ. Αναθεώρηση του εκτιμώμενου φόρου επιτρέπεται μόνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάση των τελευταίων μεταρρυθμίσεων στην φορολογική νομοθεσία και εάν παραλείψετε να υποβάλλετε την δήλωση Προσωρινής Φορολογίας στο γραφείο του Φόρου Εισοδήματος μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία, η Εταιρεία θα υπόκειται σε τόκο 5% ανά έτος από την προβλεπόμενη ημερομηνία, με βάση συμπληρωμένου μήνα, και επιπλέον πρόστιμο 5%.

Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ότι, οι μηδενικές δηλώσεις δεν χρειάζεται να υποβληθούν. Όμως, το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων, αποδέχεται τις μηδενικές δηλώσεις μόνο για φυσικά πρόσωπα και όχι για νομικά πρόσωπα.

Αν θα θέλατε όπως αναλάβουμε την ετοιμασία, υποβολή και τυχόν πληρωμή της εν λόγω δήλωσης, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου 2012 έτσι ώστε να προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες.

Η αμοιβή μας για τις πιο πάνω υπηρεσίες έχει ως εξής:
1. Προετοιμασία, υποβολή και διαδικαστικά για πληρωμή της Προσωρινής Φορολογίας με φορολογητέο κέρδος: 100 - 150 ευρώ, εξαρτάται από την απαιτούμενη προεργασία για τον υπολογισμό του προσωρινού φορολογητέου εισοδήματος

Εάν δεν μας δοθούν οποιεσδήποτε οδηγίες όπως αναφέρονται και πιο πάνω μέχρι τις 20 Ιουλίου, θα υποθέσουμε ότι θα χειριστείτε το πιο πάνω θέμα προσωπικά. Η πιο πάνω αμοιβή για τις εν λόγω υπηρεσίες δεν θα είναι η ίδια μετά το πέρας της 20 Ιουλίου 2012.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.